30.9.11

Gladiator




Simon Scarrow


Dit verhaal speelt zich af rond 61 v.Chr. Marcus is een jongen van 10 jaar oud. Hij woont   in Griekenland op een boerderij samen met zijn vader Titus zijn moeder Livia, een slaaf die Aristides heet en zijn hond Cerberus. Zijn vader was vroeger centurio in het leger van Pompeius. Het leger vocht tegen de slavenopstand. Titus redde toen het leven van Pompeius!
Als de vader van Marcus de belasting van de boerderij niet kon betalen, vallen drie mannen van Decimus hen aan. Marcus en zijn vader winnen dit gevecht. Een tijd later komen er veel meer mannen en vermoorden ze Titus. Marcus en zijn moeder worden meegenomen maar weten te ontsnappen. De wagenmenner komt hen achterna en vangt zijn moeder weer. Marcus kan vluchten en rent zo hard als hij kan weg. Marcus besluit op zoek te gaan naar Pompeius. Pompeius woont in Rome. Als Marcus met de boot van Griekenland naar Italie wil oversteken, wordt hij gepakt en als slaaf verkocht. Hij moet naar een gladiatorschool. Daar heersen wrede regels en een ijzeren discipline. Hij traint heel veel. Hij is nog altijd vastbesloten zijn vader te wreken en zijn moeder te bevrijden.
Ik vind het een heel boeiend en spannend verhaal. Het lijkt wel of je moet doorlezen, want er gebeurt zo veel. Ik had het in drie dagen uit; niet dat ik wil opscheppen of zo, maar het is zo spannend. Je moet er in het begin een beetje inkomen vanwege alle moeilijke namen. Maar daarna, moet je echt lezen!!!!!!

Gelezen door Joep