7.11.11

Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba

Tosca Menten

Dit boek is alweer het derde boek in de serie van deze grappige schrijfster. In het eerste deel is Dummie de Mummie terecht gekomen bij Goos Guts en Klaas Guts. Zij wonen in het kleinste (en saaiste) dorpje van Nederland genaamd: Polderdam. Ze beleven allerlei avonturen. In het tweede deel gaan Goos, Klaas en natuurlijk Dummie naar Egypte, waar ze van alles meemaken.
Als Dummie in dit boek te horen krijgt dat hij niet groter wordt en geen troonopvolger kan worden, gaat hij iets onmogelijks bedenken. Hij wil beroemd zijn! Tijdens Dummies  plannen om beroemd te worden is Goos met iets heel anders bezig. Die heeft ontdekt dat er een bijzonder beeldje is (wat voor beeldje vertel ik nu niet...) genaamd: De sfinx van Shakaba. Goos moet en zal het beeldje vinden. Tot zijn grote teleurstelling ontdekt hij dat het  misschien wel op de bodem van de zee ligt. Wat nu!? Hoe kan hij het beeldje te pakken krijgen?

Ik vind dit boek erg leuk omdat het spannend en grappig is geschreven. Je kan je ook goed inleven in de gedachten en emoties van de personages in het boek. Op dit moment ken ik eigenlijk niemand die zo grappig en leuk schrijft als Tosca Menten. Wat mij betreft dus een echte aanrader!!

Door Bente