22.12.11

Flits - De nieuwsjagers 2

Mirjam Oldenhave
Het boek gaat over een jongen die Daan heet. Daan maakt voor de school met Lot de saaie schoolkrant die door NIEMAND gelezen wordt. Er komt een nieuwe jongen bij en dan verandert alles. Het hoofd van de school kiest wat er in de krant mag komen, en dat zijn alleen maar saaie dingen. Als ze de briefjes uit de prullenbak in de krant willen zetten, dan mag dat niet. Ze besluiten om er niet mee door te gaan en zelf een krant op een website te maken. Dan gaan ze ook de bende van Boelie bespioneren. Ze zetten alles wat ze erover te weten komen in de Flits. Dat is de website die ze hebben gemaakt. Flist.nl wordt doorgefluisterd tot de hele school er nieuwsgierig van wordt.
Ik vond het een heel avontuurlijk, en geheimagent achtig boek, vooral ook spannend. Ik vind het wel zielig wat er met de hond van Daan gebeurt. En ook een beetje stom dat aan het eind Boeli naar een andere school moet en daar kan hij gewoon alles opnieuw gaan beginnen.
De kaft vind ik super goed bij het verhaal passen, want je ziet daar hoe Daan Boeli bespioneert en dat is precies waar het over gaat.
Gelezen door João