28.12.11

Stad van maskers

Mary Hoffman

 Lucien is 15 en woont in Engeland. Hij is ernstig ziek. Daarom ligt hij vaak in bed en gaat hij niet meer naar school. Op een dag heeft hij een rare droom. Hij ontmoet een meisje. Die zegt dat hij in Belleza is. De stad lijkt wel wat op Venetië. Het rare is dat het helemaal niet voelde als een droom, maar dat het net echt was!
De volgende keer dat Lucien gaat slapen,heeft hij weer zo'n vreemde droom.  Hij ontmoet een man in die droom, Rodolfo, en die zegt dat hij een stravagante is. Dan kan je reizen naar een andere tijd en plaats, als je je talisman maar bij je hebt als je gaat slapen.
De talisman van Lucien is een boek. Elke dag reist hij naar het 16- eeuwse Belleza. In Belleza wordt de leidster van de stad 'de duchessa' genoemd. Sommige mensen proberen Belleza in hun macht te nemen. Daarom proberen ze de duchessa te vermoorden. Ze verzinnen ook nog een ander plan, die Luciens leven helemaal op zijn kop zet... Wat zijn de geheimen van de duchessa? Kan Belleza gered worden? En wordt Lucien ooit nog beter?

Stad van maskers is een spannend en mooi boek. Het verhaal gaat van Engeland,  van de 21 eeuw, naar Belleza, de 15 eeuw. Ook wordt er in elk  stukje tekst een andere hoofdpersoon genomen. Dat maakt het spannend, omdat je wilt weten hoe het met de ander verder gaat. De hoofdpersonen waaruit geschreven wordt zijn bijvoorbeeld Lucien, zijn ouders,  Arianna, de duchessa, een slechterik en de vervanger van de duchessa. Ik vond het een  spannend boek en als je van spannende en een  beetje dikke boeken houd dan is dit een aanrader!

Gelezen door Charlotte