29.3.12

Graffiti Moon

Cath Crowley


Lucy is al een tijd opzoek naar de graffiti kunstenaar Shadow. Overal door de stad kan je zijn kunstwerken vinden. Lucy is gefascineerd door zijn stijl. Ze houdt heel erg van kunst, haar beide ouders zijn kunstenaars, en zelf blaast zij glas.
Lucy heeft net haar laatste jaar afgerond en gaat met haar vriendinnen Jazz en Daisy stappen. Ze komen Ed, Leo en Dylan tegen. Ze kennen elkaar van school.
Lucy en Ed hadden een tijd geleden een date, maar ze hebben daar niet zo'n goede herinnering aan: Lucy brak Ed's neus en zij ging daardoor over haar nek.
Lucy wil die avond opzoek naar Shadow. Dylan beweert Shadow te kennen. De jongens besluiten hen langs zijn vaste plekken te leiden. Lucy hoopt hem die avond tegen te komen, dan is ze namelijk van de ongemakkelijke stemming tussen haar en Ed af.
Jazz en Leo flirten er op los en Dylan probeert Daisy terug te krijgen, maar hij is haar verjaardag vergeten, die die dag is.
Ed heeft geen zin in de zoektocht naar Shadow: moet hij dan de hele avond toneelspelen?!

Dit is echt een fantastisch boek! Het is erg leuk geschreven, vlot en met geniale opmerkingen. Het ging ook veel over kunst en dat trok me ook erg aan. Het verhaal is vanuit Ed en Lucy geschreven, wat soms voor leuke onenigheid zorgt. Het is echt een ongewone nacht die leuke wendingen heeft.
Van dit boek moet je houden!