8.3.12

Kookschool appeltje-eitje

Linda Vogelesang


Jelmer is een jongen die op de kookschool zit. Jelmer´s poes is dood en sindsdien slaapt Jelmer niet meer zo goed. Trom, de meester van de kookschool, had dat ook toen hij van huis wegging. Hij miste toen zijn moeder. En toen had hij het lievelingsrecept van zijn moeder gemaakt met een glaasje wijn erbij en toen ging hij slapen. En daarna ging het veel beter. Jelmer doet dat ook met het lievelingsgerecht van zijn poes…namelijk: makreel met mandarijn (mandarijn vindt Jelmer zelf heel lekker)! Dat rare gerecht doet hij in het etensbakje van de poes en dan gaat hij slapen (hij eet het niet zelf op, hoor). Als Jelmer wakker wordt, heeft hij heel lekker geslapen en kijkt naar het bakje… het is leeg! En hoe het verder gaat moet je zelf maar lezen.
Het is een grappig boek. Niet te spannend, dus lekker rustig. Er zitten aan het einde ook recepten bij, zoals het recept van makreel met mandarijn…  Dat is heel lollig.
Het is wel fijn om tussen alle spannende boeken door even iets rustigs te lezen. Waar je je blij om voelt. Het is een leuk verhaal en ik zou best met de hoofdpersoon (Jelmer) willen ruilen. Ik had het boek in een paar uurtjes uit, dus het zou wel iets langer kunnen zijn. 

Gelezen door João