21.8.12

In het begin was er Bob (2)


Meg Rosoff, de schrijfster van:
In het begin was er.. Bob


Dit verhaal gaat over: Bob. Bob is een typische puber van 18 jaar, hij is lui, slordig, met zichzelf bezig, sexbelust en hij is GOD. Hij schiep de aarde, dieren op het land, dieren in de zee en een heleboel verrukkelijke meiden.
Bob woont in een appartement van waaruit hij de aarde zou móéten regeren, maar daar is hij veel te lui voor. Je vraagt jezelf natuurlijk af waarom een puber de aarde moet regeren? Dat komt omdat zijn moeder gokverslaafd is, en de aarde van een of andere god had gewonnen.
Bob kan de aarde lang niet in zijn eentje regeren, daarom moet meneer B hem assisteren. Bob ontmoet het mooiste meisje op aarde: Lucy. Maar als Bob verliefd wordt, volgen er allerlei verschrikkelijke rampen. Laten we hopen dat dit maar goed gaat.

Dit is een typisch humor verhaal met een heel eigen draai. Er worden nauwelijks echt grapjes gemaakt, maar het hele verhaal is gewoonweg hylarisch. Ik vond het soms een beetje lastig te volgen omdat ik niet meteen snapte waar het over gaat. Bijvoorbeeld, ik las een hoofdstuk dat gaat over Bob en daarna een hoofdstuk over … , tja over wie? Pas vier bladzijden verderop werd het duidelijk. Ik vond het een hartstikke leuk boek. Vaak zelfs GENIAAL.

Gelezen door Joep (13 jaar)