6.12.12

De schaduw van Skellig (3)

David Almond, schrijver van:
De schaduw van Skellig


Michael is verhuisd. Naast zijn nieuwe huis staat een oude schuur waar hij van zijn vader niet in mag. Het staat op instorten. Als hij het toch stiekem doet, merkt hij dat er een soort halfdode zwerver in ligt. Skellig, zo heet de zwerver, krijgt van Michael stiekem te eten. Ook zijn nieuwe buurmeisje helpt hem daarbij. Daardoor knapt Skellig op.
Ondertussen is zijn kleine baby zusje heel erg ziek geworden en niemand heeft aandacht voor Michael. Als de schuur wordt afgebroken moet Skellig worden verplaatst, maar hij kan nog niet lopen. Nina en Michael dragen hem dan naar een ander leeg huis waar hij veilig is. Dan ontdekken ze dat Skellig vleugels heeft. Zou hij eigenlijk wel een mens zijn? Skellig krijgt ook te eten van uilen die hem muizen en wormen brengen. Daar knapt hij ook van op. Uiteindelijk wordt hij beter en zorgt er zelfs voor dat het zieke zusje van Michael beter wordt.


Het boek is nogal vaag. Het is niet zo duidelijk wat er gebeurt, soms is Michael aan het dromen en dan denk je dat het echt is, maar dat is dan dus niet zo en dan raak je de lijn van het verhaal een beetje kwijt. Het is wel een mooi boek, maar ook wel raar. Ik zou Michael helemaal niet willen zijn (misschien komt dit omdat het boek 14+ is en ik 11 jaar ben).
De kaft zegt niks over het verhaal en ik vind hem niet mooi.

Gelezen door João (11 jaar)