13.5.17

Wie is nou normaal?

Wie is nou normaal?
Lisa Williamson

David weet al zijn hele leven dat hij in het verkeerde lichaam geboren is en dat hij heel graag een meisje wil worden. Dit is echter wel een geheim wat alleen zijn twee beste vrienden weten, zelfs zijn familie weet het niet.

Leo komt na een tijdje nieuw bij David op school. Hij is van school veranderd omdat daar iets gebeurd is waar hij het liever nooit meer over heeft. Als David op een gegeven moment enorm te grazen wordt genomen en openbaar vernederd, neemt Leo het voor hem op en slaat Leo de pestkop in elkaar. Dit zorgt voor een nieuwe vriendschap tussen de jongens, die blijkbaar meer met elkaar gemeen hadden dan ze ooit hadden kunnen bedenken.

Wie of wat is er nou normaal, nou deze situatie zeker niet. Het was mooi om te zien hoe de twee jongens uiteindelijk heel erg naar elkaar toegroeiden en dat het einde niet zo is als je verwachtte. Het geheim van Leo maakt dat je het boek zo snel mogelijk uit wil lezen om erachter te komen. De schrijfster heeft het ook zo goed geschreven dat je echt heel erg in de personages kan komen en hun gevoelens heel goed snapt en je goed in kan leven, dit maakt ook dat het heel gemakkelijk is om snel in het boek te komen en hem in een ruk kan uitlezen zonder te gaan vervelen. Het is een leuk en lekker boek om te lezen en ik raad hem zeker aan!

Gelezen door Eva (15 jaar)